Mondkapjes in de taxi, denkt u mee?
...

Mondkapjes in de taxi, denkt u mee?

By Manuel Buurman
juni 26, 2020

Onze samenleving is goed in de greep van de angst voor COVID-19. Ook in onze taxi’s zult u de gevolgen hiervan merken. Zo is er een verplichting om in de taxi mondkapjes te dragen. Dat kan vervelend zijn, maar veel mensen stellen het wel op prijs.

In onze taxi’s is een kuchscherm geplaatst tussen de chauffeur en de achterbank. Zo hoeven de chauffeur en de passagier op de achterbank geen mondkapje te dragen. Natuurlijk mag u het mondkapje ophouden, als u zich hierbij prettiger voelt.

Als u met andere personen dan uit uw huishouden de taxi deelt, moet u zich op last van de overheid wel beschermen. Neemt u uit voorzorg dus altijd een mondkapje mee als u reist.

Mondkapjes zijn ook verkrijgbaar bij de chauffeur tegen een kleine bijdrage van 1 euro. Dus geen nood ls u deze vergeten bent.

Voor mensen met een beperking of ziekte kan een uitzondering gelden op de mondkapjes plicht. Geeft u dit alstublieft aan bij de centralist of chauffeur. We hebben hier alle begrip voor. Extra informatie over uitzonderingen vindt u hier.

Mondkapjes en ziekenvervoer

Een groot deel van onze klanten maakt gebruik van zittend ziekenvervoer. Omdat dit vaak om kwetsbare passagiers uit risico-groepen gaat, gelden er iets strengere regels om veilige vervoer te kunnen garanderen.

U kunt als passagier in het Ziekenvervoer samen met anderen de taxi moeten delen. Als er één medepassagier uit een risico-groep komt, zal iedereen in de taxi een medisch mondkapje moeten dragen. Helaas is er vaak aan het mondkapje niet te zien of het medisch is of niet. Controleren is dus lastig. Wij roepen wel alle gebruikers van ziekenvervoer op te zorgen voor een juist medisch mondkapje.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, dan kunt u altijd terecht bij onze centralisten. Telefonisch zijn wij 24/7 te bereiken. Mailen mag natuurlijk ook mits het antwoord tot de volgende werkdag kan wachten. Kijk voor onze contactgegevens op Contact Taxi10000.

Post By : Manuel Buurman